loader koncerter igang med at søge...
loader koncertsteder igang med at søge...
loader bands igang med at søge...
loader festivaler igang med at søge...

Thomas Helmig koncerter i 2015


annonce

Kommende koncerter


Gå aldrig glip af koncerter med Thomas Helmig, Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Bliv opdateret når der kommer nye koncerter.

Info om Thomas Helmig

Thomas Helmig er en dansk pop-rock musiker. Han er født i Aarhus og har lavet musik for danskerne siden '80erne. Siden da har Helmig solgt millioner af plader og modtaget mange priser for sit musik. Nu er Thomas Helmig klar med et nyt album og en turné rundt i landet til foråret. Sprudlende turnéstart: Helmig er i sit livs form (…) Jeg har sjældent set ham med så meget overskud, så veloplagt, selvudfordrende - og ja, glad igen, som undervejs. (BT, 5 stjerner) …et album, der er sunget fra et underdrejet sted i livet. Ti sange for dem, der har slået sig på kærligheden og midt i livet har flere år bag end foran sig. (Politiken om ”KH Helmig”) …på sit nye album ’KH Helmig’, der udkommer fredag, springer den 49-årige popsanger ud som en skøn dansk pendant til folk som Warren Zevon, Lou Reed og Ulf Lundell - på én gang sjov, kynisk, fandenvoldsk og dybt, dybt følsom. (BT, 5 stjerner) I sommeren 2014 samler Thomas Helmig igen sit band omkring sig og giver en række koncerter rundt omkring i Danmark, hvor hans store og trofaste publikum med garanti står klar, med åbne arme og stor lyst til at synge med på både favoritterne og de nye hits fra ”KH Helmig”. Thomas Helmigs sommerkoncerter i 2013 blev enorme tilløbsstykker, der tydeligt viste, at hans popularitet og trækkraft er usvækket. På Smukfest i Skanderborg, var der rekordmange til Helmigs koncert på Bøgescenerne - og i Tivoli mødte folk op i så stort antal, at den gamle have måtte lukke dørene og melde alt udsolgt. I november kom albummet ”KH Helmig” – hans studiealbum nummer 15 - og røg direkte ind på førstepladsen af den danske albumsalgsliste. Sange som ”Så lover jeg” og ”Fugleflugt” blev nye radiofavoritter og var sikre elementer i sætlisten, på den omfattende forårstur Thomas Helmig og band var ude på mellem februar og april 2014, med blandt andet hele fire udsolgte koncerter i Falconer i København. Jo, Thomas Helmig er for længst blevet en institution i dansk musik og har haft en af de mest succesfulde og langvarige solokarrierer herhjemme, med et samlet pladesalg på langt over en million eksemplarer. Og at Helmigs bagkatalog fortsat er særdeles populært, kunne ses da han i vinteren 2010 samlede højdepunkterne so far på det tre-dobbelte album Past Forward, der debuterede på førstepladsen af salgslisten og sikrede ophavsmanden endnu en omgang dobbelt-platin til samlingen. 

Det var bestemt en mere end lovende Thomas Helmig, der debuterede med albummet af samme navn dengang i 1984. Forud var gået en tid som sanger i bl.a. de århusianske funk-favoritter Elevatordrengene, hvor Helmig havde markeret sig som en soulfyldt, charmerende, udadvendt og åbenlyst talentfuld sanger. Var det første album en rimelig succes, tog karrieren for alvor fart, da Helmig på 2 ('86) samlede sine gamle venner omkring sig i bandet Brothers. I de følgende år var det et af landets mest populære live orkestre med en hale af begejstrede fans i kølvandet og stensikker fest overalt, hvor de kom frem. Brothers holdt til og med det tredje album Kære Maskine ('87) og det var i den grad solisten Thomas Helmig, der var i fokus på det såkaldte "skilsmissealbum" Vejen Væk ('88), der med sange som Nu hvor du har brændt mig af og Det er mig der står herude og banker på resulterede i en flerdobbelt platinsucces og - som vi ved det i dag - et par af alle tiders mest elskede danske popsange. I 1992 var det en genfødt Thomas Helmig, der sendte albummet Rhythm på gaden. Væk var de dansksprogede sange, soulmusikken var underspillet - til gengæld var Helmigs begejstring for Dylan til at høre. Soulinspirationen vendte dog tilbage på de næste udspil Say When ('93) og ikke mindst Stupid Man ('94), der igen placerede Thomas Helmig øverst på hitlisterne og blandt danskernes absolutte favoritter. Siden har Thomas Helmig hørt til superligaen i dansk musik. Hans albums sælger til platin hver gang, hans sange hører til de mest spillede på radiostationerne – og koncerterne hører til de overhovedet mest besøgte herhjemme.

I 2006 udkom albummet Helmig Herfra, hvor sangeren og sangskriveren var vendt tilbage til de dansksprogede sange, der nærmest gav ham legendestatus i 80'erne. Det var en beslutning både publikum og anmeldere tog imod med kyshånd og begejstring – og albummet har efterhånden solgt til mere end 4-dobbelt platin og er blevet en af Helmigs største succeser nogensinde. Med albummet Tommy Boy og singlehittet 100 dage (duet med Medina), satte Thomas Helmig i slutningen af 2009 endnu en tyk streg under sin position som den ukronede danske popkonge. Singlen strøg til top på radioplaylister og downloadcharts – mens albummet gik direkte ind på førstepladsen af salgslisten. Og bare 14 dage efter udgivelsen af Tommy Boy, kunne Thomas Helmig modtage platinplader som det synlige bevis på at mere end 30.000 albums allerede var røget over disken.

Her 30 år efter solodebut'en er Thomas Helmig stadig i storform ved koncerterne, hvor han på fineste vis formår at favne hele karrieren med en sætliste, der både tæller de bedste af de første og de største af de sidste i en helhed, der er 100 % Helmig og dermed en vigtig del af alle tiders danske soundtrack. Også i 2014!

Populære koncerter